Апелативният специализиран наказателен съд остави за постоянно в ареста собственика

...
Апелативният специализиран наказателен съд остави за постоянно в ареста собственика
Коментари Харесай

И Апелативният спецсъд остави собственика на ТАД Груп в ареста

Апелативният профилиран углавен съд остави за непрекъснато в ареста притежателя на „ ТАД Груп “ Иван Тодоров, заяви БНР. Той е упрекнат в подбуждане към кибертероризъм на служителя си Кристиян Бойков, който е апетитен като причинител офанзивата против базата данни на Национална агенция за приходите. 

Според второто обвиняване Тодоров е началник на проведена незаконна група. Съдът одобри, че обвиняванията се опират върху задоволително доказателства.

Прокурорът Даниела Ангелова разяснява след решението:

„ Всички доказателства, които следва да бъдат налице, са събрани към този миг, по този начин и Апелативният съд, както и в началото Специализираният углавен съд одобри, че е налице обосновано съмнение да се одобри, че обвиненият е причинител и на това закононарушение “.

Адвокатът на Иван Тодоров Ина Лулчева съобщи, че решението е предстоящо, макар, че в делото няма доказателства Тодоров да е склонявал Бойков да проникне в данните на Национална агенция за приходите. Не е посочено и какви дейности е направила незаконната група, което съгласно нея е притеснително.

„ Преписан е текст на закона и не се споделя по какъв начин е осъществено закононарушението. Съдът споделя, че през днешния ден не е належащо да се каже - задоволително е това. Което значи, че всеки български жител може да бъде упрекнат, че е направил нещо като се препише закона, без да се показват обстоятелствата. А това към този момент би следвало да ни тормози доста “, сподели Лулчева.

Решението на Апелативния спецсъд е дефинитивно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР