Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста двамата висши антимафиоти

...
Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста двамата висши антимафиоти
Коментари Харесай

Задържаните шефове в ГДБОП остават в ареста


Апелативният профилиран углавен съд остави в ареста двамата висши антимафиоти Цветан Панков и Кирил Ванков. Тяхната подчинена Василена Фикирлийска съдът остави без мярка, оповестява Българска национална телевизия.

Тримата бяха арестувани по обвиняване за обтягане на чадър над разпространители на опиати против материално облагодетелстване.

Според обвиняването тримата са взели участие в проведена незаконна група с користна цел.

Магистратите оповестиха през днешния ден, че може да бъде направено обосновано съмнение, че обвинените стоят зад закононарушението и има заплаха да извършат друго закононарушение.

По време на съвещанието стана ясно, че лица с престъпно минало са свидетелствали против арестуваните.

Един от тях дал белязаните пари на Панков. Преди това алармирали " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи и дал показания, че висшите антимафиоти взимали пари за чадър.

Пред съда Цветан Панков съобщи, че от 2013 година взел участие в акции по задържането на незаконни групи, свързани с наркоразпространието. Последната, от които през 2019 година По негови думи имал сведения, че хора от престъпния контингент са заявявали, че им пречел, че ще до дискредитират и ще създадат всичко допустимо, с цел да го отстранят.

Защитниците на Кирил Ванков пък обявиха, че няма нито едно доказателство, свързващи непосредствено служителя на ГДБОП с присъединяване в проведена незаконна група.

Те дефинираха и задържането им с Панков като опит на лица от престъпния контингент да отклонят вниманието от себе си.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР