Апелативният специализиран наказателен съд окончателно отстрани от длъжност кмета на

...
Апелативният специализиран наказателен съд окончателно отстрани от длъжност кмета на
Коментари Харесай

Съдът окончателно отстрани от длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи

Апелативният профилиран углавен съд дефинитивно в профил от служба кмета на Созопол Панайот Рейзи и основната счетоводителка на общината Златка Мусева.
 Рейзи опроверга ГЕРБ: Не подал оставка като кмет на Созопол  Кметът на Созопол се срещна с Борисов, подава оставка  Спецсъдът в профил от служба кмета на Созопол
Днешното решение на съда не може да бъде обжалвано.

Спрямо Панайот Рейзи и Златка Мусева са повдигнати обвинявания за длъжностно заграбване в изключително огромни размери: над 2 000 000 лева, благосъстоятелност на Община Созопол. Обвиненията са за периода от 29.08.2014 година до 27.03.2017 г. 

" Престъпната активност на Рейзи и Мусева се изразявала в изплащането на суми от бюджета на Община Созопол по фактури за осъществени СМР. Като съображение за банковите преводи се сочели контракти за осъществени СМР, само че сумите постъпвали по сметка на физическо лице, нямащо нищо общо с компанията реализатор " - оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Има заплаха Рейзи да повлияе на показанията на очевидците, които към момента не са разпитани, както и да укрие значими документи, посочва в днешното си решение Апелативният профилиран углавен съд.

Миналата седмица Рейзи подаде оставка от поста си на ръководител на ГЕРБ в Созопол.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР