Апелативният специализиран наказателен съд наложи запор над дружествените дялове и

...
Апелативният специализиран наказателен съд наложи запор над дружествените дялове и
Коментари Харесай

Запорираха банкови сметки, имоти и земи на Миню Стайков

Апелативният профилиран углавен съд наложи запор над дружествените дялове и банкови сметки на предприемача Миню Стайков, както и забрана над голям брой негови недвижими парцели в цялата страна – аграрни земи, жилища, здания.

Специализираната прокуратура изиска това от съда, с цел да се обезпечи плануванаъа в закона конфискация (по реда на член 72 от НПК) за закононарушенията, за които той е упрекнат – управление на проведена незаконна група за продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни закононарушения и пране на пари, оповестиха от спецпрокуратурата.

Миню Стайков, синът му Стайко Стайков и още шестима бяха привлечени под наказателна отговорност на 6 септември 2018 година

Часове по-късно Специализираната прокуратура показа на съда доказателства за това, че групата е провела производството на цигари в незаконни заводи и ги е разпространявала на черния пазар. С дейностите си участниците са избегнали и заплащането на Данък добавена стойност и са възстановили неследващ се данъчен заем в размер на 1 016 139 лв. при комерсиална активност, напомня БГНЕС.

По отношение на Миню Стайков съдът одобри като обосновано догатката, че взел участие в скица за пране на пари. Миню Стайков и още двама от участниците в групата са с наложени ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “ и остават в следствения арест. Стайко Стайков се търси.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР