Апелативният специализиран наказателен съд наложи наказание от 6 години лишаване

...
Апелативният специализиран наказателен съд наложи наказание от 6 години лишаване
Коментари Харесай

Тежки наказания за Сако и Тишо Боксьора за ръководене и участие в престъпна група

Апелативният профилиран углавен съд наложи наказване от 6 години отнемане от независимост на Стефан Бонев - Сако, упрекнат от Специализираната прокуратура за управление на проведена незаконна група за разпространяване на опиати. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Съдът понижи присъдата, наложена му от първата правосъдна инстанция, с 1 година отнемане от независимост, откакто одобри, че Бонев е управлявал незаконната група, само че не е бил нейн уредник. Определи му парична гаранция в размер на 7000 лв. и му наложи възбрана да напуща страната.

Циганският наркобос Сако печелел по 40 000 лв. от дрога

На 12 години отнемане от независимост е наказан участникът в групата Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора, упрекнат за 7 закононарушения, в това число за грабежи и присъединяване в наказателни акции против съперници и наркозависими. Апелативните съдии усилиха наказването му от 10 на 12 години. В момента той е в пандиза, където изтърпява наказване по друго дело за ликвидиране.

Шестима от приетите за участници в незаконната група получиха ефикасни санкции от 3 до 8 години отнемане от независимост. На трима от тях съдът наложи и санкции в размер от 6 000 до 20 000 лв.. До произнасянето на окончателното решение по делото на Върховния касационен съд подсъдимите остават с ограничения за неотклонение „ Парична гаранция “ и „ Подписка “.

Събраните доказателства по делото сочат, че групата е работила от 2009 година до неутрализирането й на 26 май 2010 година В кориците на делото са приобщени обясненията на огромен брой очевидци, в това число на потърпевши от незаконната й активност.

Решението на Апелативния профилиран углавен съд не е дефинитивно и може да се обжалвано пред Върховния касационен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР