Апелативният специализиран наказателен съд измени наложената мярка за неотклонение задържане

...
Апелативният специализиран наказателен съд измени наложената мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Само един ще чака в ареста процеса за фалшивите ТЕЛК от Силистра

Апелативният профилиран углавен съд промени наложената мярка за неотклонение " задържане под стража " в " домакински арест " на шефа на НОИ-Силистра Милен Пенчев. С промени на мярката е и Стоянка Симеонова, на която съдът наложи " парична гаранция " в размер на 7 000 лева

Третият обвинен Тодор Тодоров остава в ареста.

Тримата са упрекнати за непозволено разпределяне на оптимални пенсии в Силистра. Припомняме, малко по-рано през днешния ден шефът на НОИ-Силистра отхвърли повдигнатите обвинявания.

Мотивите, с които магистратите освободиха двама от обвинени, че здравословното им положение не разрешава да останат в ареста и няма действителна заплаха да се укрият.

Тодор Тодоров остава в ареста с претекст, че може да извърши ново закононарушение поради престъпното му минало.

Прокуратурата изиска и тримата обвинени да останат в ареста с претекст, че има събрани задоволително доказателства и има заплаха да се укрият.
 Шефът на НОИ-Силистра отхвърля обвиняванията
Шефът на НОИ-Силистра отхвърля обвиняванията

По думите му не е злоупотребявал с власт

На 8 март спецпрокуратурата и ГДБОП направиха претърсвания в София и Силистра по следствие на злоупотреби с издаване на ТЕЛК решения и източване на Национален осигурителен институт. След това разпитаха към 10 души , а в ареста попадна и шефът на клона на Национален осигурителен институт в Силистра Милен Пенчев.

Според финансовия министър Владислав Горанов от Национален осигурителен институт са източени милиони. Бившият обществен министър Иван Нейков пък дефинира аферата в НОИ-Силитра като закононарушение на белите якички.
 Заместник-кметове и общински съветници
Заместник-кметове и общински съветници " облажвали " от схемата в НОИ-Силистра

С код " Силно мой човек Пенчев " точили подправените пенсии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР