Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) окончателно отказа да спре наказателното

...
Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) окончателно отказа да спре наказателното
Коментари Харесай

Съдът отново остави Митьо Очите в ареста

Апелативният профилиран углавен съд (АСНС) дефинитивно отхвърли да спре наказателното произвеждане против бандата на Димитър Желязков-Митьо Очите. Той потвърждава определението на долната инстанция (от 18 декември м.г.), като решението е взето на закрито съвещание на 20 януари, оповестява Флагман.

Припомняме, че в същия ден тази седмица Специализираният углавен съд (СНС) анулира съвещанието си с аргумента, че делото се намира в АСНС.

Въззивната инстанция е препотвърдила и всички ограничения за неотклонение на подсъдимите хипотетични участници в проведена незаконна група.

Любопитен миг е, че, съгласно причините на апелативния правосъден състав, посоченият за началник на групата Митьо Очите има заплаха и да се укрие.

При намаляване на процесуалната насила, от страна на подсъдимите ще бъде обновена възможната процесуална активност, смятат в АСНС.

“От друга страна, обвинените Димитър Желязков и Иван Найденов са осъждани, като част от действията по обвиняванията, повдигнати против всеки един от тях, са квалифицирани като „ осъществени при изискванията на рисков рецидив “ по см. на член 29 ал.1 б. ”а “ и б. “б “ от Наказателен кодекс. При тази догадка заплахите от укриване и от осъществяване на закононарушение се презумират от законодателя.

Не следва да се остави без внимание събитието, че подсъдимият Димитър Желязков е бил предаден за потребностите на наказателното му гонене в Република България, посредством екстрадиция от способените управляващи на Република Турция, където се е намирал преди предаването му, със знанието, че против него в България е почнало наказателно (досъдебно) произвеждане “, сочи тричленният правосъден състав.

Припомня се и че мярката на подсъдимия Юмер Мехмед е била променена от „ Парична гаранция “ в „ Задържане под стража “ заради ненамирането му на декларирания и прочут по делото негов адрес.

„ Обстоятелствата по горните два абзаца дават съображение на съда да счете, че за тези двама подсъдими (Желязков и Мехмед) е налице и действителна заплаха от укриване (освен от осъществяване на престъпление), ако ограниченията им за неотклонение бъдат променени в по-леки.

Здравословното положение на подсъдимите Димитър Желязков, Йордан Въчев и Калоян Колев, за което по делото са налични нужните медицински данни, не е животозастрашаващо, нито несъвместимо с изискванията на арест “, сочи още правосъдният акт.

В последна сметка всички ограничения за неотклонение остават в действие.

А те са: „ Задържане под стража “ за Димитър Желязков, Юмер Мехмед, Радослав Николов, Венцислав Христов, Иван Пишиев, Калоян Колев и Иван Найденов; „ Домашен арест “ - за Йордан Въчев; „ Парична гаранция “ - за Пейко Янков, Пламен Петков, Карен Ованнисян и Станислава Желязкова; и „ Подписка “ - за Андрей Андреев
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР