Апелативният съд във Велико Търново отново възобновява делото срещу двамата

...
Апелативният съд във Велико Търново отново възобновява делото срещу двамата
Коментари Харесай

Възобновяват делото срещу двамата акушер-гинеколози от Габровската болница

Апелативният съд във Велико Търново още веднъж възобновява делото против двамата акушер-гинеколози от Габровската болница, които получиха условни присъди за гибелта на родилка и бебето ѝ през есента на 2013 година.

В началото на тази година Габровският областен съд призна за отговорни и постанови тригодишни условни присъди с 5 години изпитателен период за някогашния шеф на Акушеро-гинекологичното поделение в Габровската болница доктор Димитър Ангелов и за лекарката, водила раждането, доктор Севдалина Колева. Те са лишени от лекарски права за 3 години, разяснява БНР.

Медиците са приети за отговорни, че преди близо 6 години по несъобразителност са предизвикали гибелта на новородено момченце, а майка му – Десислава Манолова, е развила сепсис при вътреболнична зараза. Родилката умря в болница в Плевен. Делото е по митинг на всички страни в производството.

Процесът потегля за повторно в Апелативния съд. Преди 3 години Окръжният съд в Габрово даде 5 години дейно на доктор Ангелов и 3 години условно на доктор Колева. Те апелираха и делото беше върнато на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР