Апелативният съд във Варна за втори път потвърди задържането под

...
Апелативният съд във Варна за втори път потвърди задържането под
Коментари Харесай

Съдът във Варна остави в ареста обвиняем за пране на пари

Апелативният съд във Варна за повторно удостовери задържането под стража на мъж, упрекнат в пране на пари, добити от закононарушение, оповестиха от пресслужбата на съда.

Според обвиняването, Аркадий М. направил действието като продължавано закононарушение и в съучастничество с още двама мъже. Постоянно пребиваващият в България съветски жител апелира пред въззивната инстанция отхвърли на Окръжния съд в града да промени мярката му за неотклонение по здравословни съображения. Според съда, прокуратурата и администрацията на следствения арест са създали дължимото за запазване на здравето на обвинения.

Направените прегледи и назначеното лекуване не демонстрират остро положение. Медицинският статус на арестувания и неговата съгласуемост с изискванията в ареста ще стане явен след съдебно-медицинската експертиза, чието правене се чака. Пресслужбата на съда напомня, че в границите на следствието против Аркадий М. е открито, че тримата мъже оперирали с пари, добити след машинация посредством фишинг известия.

Генерираните средства постъпвали по сметки, следени от обвинения, преразпределяни били в електронни портфейли, и благодарение на така наречен финансови мулета, били теглени. Потърпевшите са жители на Литва. Решението на съда не предстои на обжалване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР