Апелативният съд във Варна върна в ареста банковата служителка, обвинена

...
Апелативният съд във Варна върна в ареста банковата служителка, обвинена
Коментари Харесай

Съдът върна в ареста банкерката, присвоила над 1 млн. лв. от клиенти

Апелативният съд във Варна върна в ареста банковата служителка, упрекната в длъжностно заграбване на над 1 млн. лв.. Съдебният състав стимулира решението си с извода, че заплахата от ново закононарушение е действителна. Ето за какво магистратите анулираха решението на сътрудниците си от Окръжния съд, с което Невена Й. беше пусната под домакински арест.

Според обвиняването банкерката е отклонила над 1 038 900 лева от сметки на инвеститори. Жената изпращала парите по пощальон на мъж от Монтана, с който поддържала връзка единствено по интернет. Според обясненията й пред проверяващите желала да му помогне да реши финансовите си проблеми с лихвари. Виртуалният й другар Сергей М. също е притеглен към наказателна отговорност - за машинация в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай.

Чрез видеовръзка обвинената изиска домакински арест. Адвокатите на банковата служителка показаха тезата й, че е била подлъгана и подведена. Те оспориха мнението на прокуратурата, че укритите суми могат да попаднат у нея, с аргумента, че тя не знае къде са парите. Шест месеца след задържането си жената спомага на следствието. Защитата удостовери, че няма заплаха Невена да се укрие или да извърши ново закононарушение.

Пресслужбата на Апелативния съд напомня, че за повторно Окръжен съд Варна дефинира домакински арест за Невена Й. и за повторно горната инстанция анулира правосъдния акт за това. Настоящото определение не предстои на обжалване. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР