Апелативният съд във френския град Екс ан Прованс даде съгласието

...
Апелативният съд във френския град Екс ан Прованс даде съгласието
Коментари Харесай

Френският съд се съгласи да предаде на българските власти Николай и Евгения Баневи

Апелативният съд във френския град Екс ан Прованс даде единодушието си за предаването на Николай и Евгения Баневи на българските управляващи. Френските им юристи в този момент евентуално ще апелират пред Касационен съд.

Евгения и Николай Баневи влязоха в залата с белезници, само че пред подсъдимата пейка те им бяха свалени. Изглеждат в положително здравословно положение. В рамките на по-малко от 3 минути съдът постанови, че е склонен с предаването им на българските управляващи. Семейство Баневи имаше преводач. Френският им юрист пожела незабавно да ги види уединено. Пред bTV той съобщи:

„ Вече разбрахте, че Апелативният съд даде единодушието за предаване на съпрузите Баневи на българските управляващи. Оттук нататък имаме опция да апелираме пред Касационния съд. Обект може да е изрядността на решението от през днешния ден. После ще забележим. Важното е, че финално решение за момента няма.

Семейство Баневи държат да насочат известие, те не се крият и не желаят да се скрият от българските управляващи ".

На въпроса до какъв брой дни може да има ново решение юристът съобщи, че идващият стадий с Касационния съд може да отнеме 30 дни.

Попитан дали е оптимист за тяхната отбрана, той съобщи, че всичко е въпрос на правна аргументация.

Трябва да се проучват причините за днешното решение, сподели юристът еи добави, че отбраната на този стадий не е решила какви ще са нейните причини отсега нататък.

След късото съвещание Николай Банев беше отведен към пандиза, в който е арестуван. Евгения Банева би трябвало да бъде отведена към пандиза в Марсилия. По информация на bTV финалното решение дали ще има обжалване ще бъде взето най-късно идния понеделник.
Проверяват семейство Баневи за заграбване на пари от 4 приватизирани предприятия (ОБЗОР) Парите от приватизираните предприятия са наливани в офшорки – това е една от схемите, за които Баневи се проверяват, обясниха от прокуратурата.
Видимо беше, че няма безапелационен отговор през днешния ден дали ще се апелира. Ако не – до 10 дни Баневи могат да бъдат предадени. Защитата ще има безапелационен отговор идния понеделник най-късно.

Баневи бяха арестувани на 26 октомври на летището в Ница. С тях са били и трите им деца, за които сега се грижат фамилни другари.
Френският юрист на Баневи пред bTV: Те не желаят да се върнат в България Какви са главните козове на отбраната на предприемачите?
На предходното правосъдно съвещание Евгения Банева е помолила да бъде пусната от ареста, с цел да се грижи за децата си, само че е получила отвод от съда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР