Апелативният съд - Варна потвърди присъдата на ръководителя на клона

...
Апелативният съд - Варна потвърди присъдата на ръководителя на клона
Коментари Харесай

Шефът на „Напоителни системи” в Шумен влиза в затвора

Апелативният съд - Варна удостовери присъдата на ръководителя на клона на " Напоителни системи " в града Юлиян Вълчев. Той получи 2 години " отнемане от независимост " с 3-годишен изпитателен период за умишлена занемареност, ощетявайки сдружението с близо 50 000 лв., оповестяват от прокуратурата.

Предишната инстанция - Окръжен съд - Шумен, постанови Вълчев да бъде лишен и от право да заема държавни или обществени длъжности за интервал от две години. Тази част от решението обаче бе анулирана от апелативните съдии.

Вълчев е упрекнат в това, че не е положил задоволително грижи за язовир, благосъстоятелност на " Напоителни системи ". Осъденият началник наредил на пазача на водното оборудване да изпусне водата, с цел да улесни нерегламентиран икономически лов на риба. Така той предизвикал обилни вреди на " Напоителни системи ".

По това време в язовира е имало близо 500 000 куб. метра вода на стойност 49 003 лв., а в края на инкриминирания интервал водата била едвам 5000 куб. метра. Основното предопределение на язовир " Нови пазар 1 " е за напояване.

Решението на Апелативния съд предстои на касационна инспекция.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР