Апелативният съд в София остави окончателно в ареста Георги Семерджиев.

...
Апелативният съд в София остави окончателно в ареста Георги Семерджиев.
Коментари Харесай

Окончателно: Съдът оставя в ареста Георги Семерджиев

Апелативният съд в София остави дефинитивно в ареста Георги Семерджиев. Според съдиите има задоволително доказателства, които обосновават съмнение, че точно Семерджиев е предизвикал злополуката, предава Българска телеграфна агенция.

Прокуратурата през днешния ден показа нови доказателства, а Семерджиев не се яви в правосъдната зала, като уточни в молбата си, че не се усеща добре.

Неговият юрист изиска за клиента си да му бъде натрапен домакински арест с опция за електронно следене.

В правосъдната зала прокуратурата съобщи, че в колата, с която стана злополуката, имало и метаамфетамин към 60 грама.

Обвинението напомни, че по тялото на Семерджиев има няколко пострадвания, в дома му е открита лявата му обувка, а дясната в авариралата кола.

Доказано е, че Семерджиев се е прибрал със стълба след случая. Именно в колата му са открити ключовете за жилището, в което се прибрал и беше арестуван, уточни прокуратурата.

Свидетели удостоверили по време на разпита си, че мъжът е минал на алено с висока скорост. Разпитаните споделили, че се движел толкоз бързо, че “все едно ще излети”.

Срещу Семерджиев към този момент има пет обвинявания.

Освен за причиняване на гибел на пътя, той е упрекнат и за потребление на подправена шофьорска брошура, както и за шофиране след приложимост на амфетамини и метаамфетамини.

На първа инстанция съдът одобри, че против пътния рецидивист има задоволително безапелационни доказателства и му наложи непрекъснат арест.

В сряда заместник-директорът на Националното разследване Ясен Тодоров разгласи, че в колата на Семерджиев е открит амфетамин, за което той се е сдобил с четвърто обвиняване.

На 5 юли към 23:00 часа 36-годишният Георги Семерджиев минава с висока скорост на червен светофар на кръстовището на булевардите „ Черни Връх “ и „ Арсеналски в София и удря таксиметрова кола, а по-късно се забива в асансьор на метростанция „ Европейски съюз “. От мощния удар автомобилът се разцепва на две половини, едната от които удря и убива на място две млади дами – на 22 и на 26 години.

Бившият футболист Семерджиев бяга от мястото на случая и е разгласен за общодържавно търсене. Той е престъпно проявен, с отнета шофьорска брошура, с над 50 пътни нарушавания, в това число и с опиати, разкриха от полицията. Симона Радева (Пейчева), чиновник в Първо РПУ – София, е пътувала в автомобила на Семерджиев сега на тежката злополука. Тя бе привикана на разпит в Националното разследване. Двамата имали любовна връзка.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР