Апелативният съд в София наложи мярка за неотклонение парична гаранция

...
Апелативният съд в София наложи мярка за неотклонение парична гаранция
Коментари Харесай

Пускат под гаранция шофьора на автобуса, катастрофирал край Своге

Апелативният съд в София наложи мярка за неотклонение парична гаранция от 2000 лева на Григор Григоров - водача на рейса, който катастрофира край Своге. При случая починаха 17 души. 

Миналата седмица окръжният съд наложи " домакински арест " на Григоров, само че горната инстанция е решила, че тази мярка е тежка. Решението на апелативния съд е дефинитивно. Григоров остава без брошура и със възбрана да напуща страната, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според съда водачът на рейса не е с висока степен на социална заплаха, с цел да се одобри, че ще се укрие или извърши ново закононарушение. Поради това, както и поради здравословното му положение и данните, които са по делото, съдът реши, че мярката му би трябвало да бъде парична гаранция. Тя би трябвало да бъде импортирана до седем дни.
 
Прокуратурата по-рано притегли като обвинен Григор Григоров за причиняване на гибел и телесни повреди на пасажерите по несъобразителност. Освен за дейностите на водача следствието се води и в още две направления - към компанията транспортьор и към положението на пътя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР