Апелативният съд в Пловдив отложи за следобед обжалването на мярката

...
Апелативният съд в Пловдив отложи за следобед обжалването на мярката
Коментари Харесай

Отложиха обжалването на наложения арест на обвинения в тероризъм мароканец

Апелативният съд в Пловдив отсрочи за следобяд обжалването на мярката за неотклонение на обвинявания в тероризъм и търсен от Интерпол мароканец Науфал Захри. Причина - отсъствието на преводач в правосъдната зала. Захри беше оставен в ареста за период от 90 дни от Хасковския областен съд по искане за екстрадиция от мароканските управляващи.

Минути след началото на съвещанието, апелативните магистрати съумяха да открият преводача, който се оказа че е в Хасково. По телефона той изясни, че няма автомобил, с който да се придвижи до Пловдив. Ако преводачът от арабски успее да дойде в града, мярката на Нофал Захри ще гледа в 13.30 часа. Според апелативната прокуратура, мярката на хипотетичният участник в " Ислямска страна " не би трябвало да се трансформира.
Димитър Ангелов - Апелативна прокуратура - Пловдив: Безспорно откакто е взета мярката за задържане има безапелационни доказателства точно и предвид на това първоинстанционния съд е взел това задържане.
Нофал Захри беше арестуван с група сирийски мигранти откакто нелегално мина на 13 януари българската зелена граница. Макар да показал няколко документа за идентичност, българските управляващи откриха, че всички те са преправени. След направена инспекция стана ясно, че Интерпол търси мароканеца за хипотетични връзки с ИДИЛ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР