Апелативният съд в Пловдив остави без уважение жалбата на 14-годишния

...
Апелативният съд в Пловдив остави без уважение жалбата на 14-годишния
Коментари Харесай

Оставиха в ареста 14-годишен, убил 61-годишен мъж в Хасковско

Апелативният съд в Пловдив остави без почитание жалбата на 14-годишния В. Г. и удостовери взетата по отношение на него мярка за неотклонение „ задържане под стража “ от Хасковския областен съд. Срещу момчето  е повдигнато обвиняване за осъществяване на съзнателно ликвидиране на 61-годишния Димо Димчев от хасковското село Александрово, осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен за жертвата метод. Припомняме, че убийството стана на 24.11.2019 година 14-годишният и 13-годишният му братовчед пребили до смърт Димчев и го изхвърлили на улицата.

Апелативният съд одобри, че са налице нови условия, измежду които установяване на настойник и заместник-попечител на малолетния обвинен , само че реши, че тези условия не разколебават обоснованото съмнение, че В. Г. е съпричастен към осъществяване на закононарушението, в което е упрекнат. А то е направено въз основа на извършените разпити на обвинения, в които е направил частични признания, както и на неговия съизвършител, който му е и братовчед, но  е невръстен, съдебно-медицинска и психиатрична експертиза.

Съдът дефинира, че за В. Г. продължава да съществува риск от укриване.  Определението на Апелативен съд - Пловдив е дефинитивно.

Заседанието по разглеждане на мярката за неотклонение на обвинения се прегледа отдалечено, като В. Г. се включи в делото посредством видеоконферентна връзка от ареста в Хасково, а юристът му, прокурорът и правосъдният състав бяха в зала номер 2 на Апелативен съд – Пловдив. Способът се ползва въз основа на заповед на административния началник на съда и е по отношение на изключителното състояние, оповестено на 13 март от Народното събрание на РБългария.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР