Апелативният съд в Бургас остави за постоянно в ареста 51-годишния

...
Апелативният съд в Бургас остави за постоянно в ареста 51-годишния
Коментари Харесай

Отказаха свобода на тираджията, обвинен за катастрофата край Лесово

Апелативният съд в Бургас остави за непрекъснато в ареста 51-годишния Октавиян Бекиян, обвинен за злополуката на пътя Елхово-Лесово, при която починаха трима души, а 16 бяха ранени.
Още по тематиката
Инцидентът стана на 9 октомври към 6 часа сутринта. Пътнически микробус, в който пътуваха 18 души от Сливен и Ямбол за пазар в Одрин, се заби в задната част на спрелия на пътя камион. Шофьорът на буса и двама от пасажерите починаха на място. 51-годишният Октавиян Бекиян - водач на ТИР-а, бе арестуван и упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност, защото е основал причина за злополуката. Бил спрял в лентата за придвижване без светлини и водачът на микробуса го видял едвам в последния миг на мокра настилка рано сутринта.

Бекиян има двойно поданство - украинско и молдовско. Пред Съдебната палата в Бургас в негова поддръжка застанаха задгранични жители, живеещи в България. Те приканиха за обективен развой.

„ Този човек се нуждае от поддръжка, както всеки жител на България. Според мен като молдовец, има по-малко права тук в България, тъй като не е от страна на Европейския съюз. Искаме индивидът по време на досъдебното разследване да е в домакински арест, няма да избяга. Направихме всичко допустимо да осигурим квартира “, уточни една от протестиращите.

По време на съвещанието държавното обвиняване уточни, че ТИР-ът на Октавиан Бекиян е бил погрешно спрян на пътното платно и това е причина за злополуката. Доказателство за това са свидетелските показания на други задгранични водачи. Те са обяснили, че камионът не е бил част от колона с коли, не е имал светлинна сигнализация и се е налагало да го заобикалят.

Обвинението уточни, че камионджията няма непрекъснат адрес в България и може да се укрие. По време на съвещанието Октавиан Бекиян и неговите юристи желаеха от бургаските магистрати мярката му за неотклонение да бъде изменена в „ домакински арест “. Има два адреса, на които чужденецът може да обитава в България, изясни един бранителите му Светослав Михов. Единият е в София, а другият в Слънчев бряг, разясни той.

„ Командирован е в България от компанията си шеф за периода на осъществяване на досъдебното произвеждане. За този интервал той ще продължи да си получава възнаграждението “, уточни Светослав Михов.

Адв. Михов добави, че мъжът претърпява тежко нещата. Той изяснява, че на мястото на случая нямало къде да се спре, нямало планувани места за престой и паркиране , нямало планувани места за решение на някакви санитарни проблеми. Имало километрична колона.

Защитниците допълниха, че се чака до няколко дни дъщерята на Бекиян да дойде в България и да остане в страната до привършване на делото.

Пред бургаските магистрати Октавиан Бекиян се разплака и изясни, че по време на случая е бил в потрес, само че все пак се е опитал да помогне на потърпевшите хора.

„ Не съм отишъл там да паркирам “, уточни той в правосъдната зала. Адвокатите му допълниха, че точно той е оказал първа помощ на потърпевшите, останал е на местопроизшествието и е съдействал на полицията. За сходно закононарушение се планува затвор от 5 до 20 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР