Апелативният съд в Бургас измени в по-лека мярката за неотклонение

...
Апелативният съд в Бургас измени в по-лека мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Пуснаха от ареста единия от нападателите на ямболски таксиметров шофьор

Апелативният съд в Бургас промени в по-лека мярката за неотклонение на 14 – годишният Костадин, един от двамата арестувани за обир и опит за ликвидиране на ямболски таксиметров водач. Според магистратите, закононарушението не може да се квалифицира като извънреден случай, заради който той да бъде в ареста. Назначени са и експертизи, които да потвърдят дали той е осъзнавал какво прави. Костадин ще е под контрол на контрольор от Детска педагогическа стая. Баба му и дядо му, които бяха на правосъдното съвещание, го описаха като положително дете, което, най-вероятно е било подведено.

Въпреки че и двамата бяха предпазени от техните юристи като положителни и постоянни възпитаници, магистратите потвърдиха мярката на 18 – годишният Симеон, който е със същите обвинявания и го оставиха в ареста.

Вече е разпитан и таксиметровия водач, който двамата извикали на адрес на 11 декември в ямболското село Дражево. Опитали се да го ограбят, след което го простреляли с въздушна пушка и газов револвер. Единствено бързата реакция на лекарите от Ямболската болница е избавила живота на водача, посочи апелативният прокурор Йовита Григорова. Все още не са подготвени взетите от учениците проби за приложимост на опиати.

Решението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР