Апелативният съд в Бургас допусна запорирането на имущество на семейство

...
Апелативният съд в Бургас допусна запорирането на имущество на семейство
Коментари Харесай

Съдът допусна запор на имущество на Баневи за 141 млн. лева

Апелативният съд в Бургас позволи запорирането на имущество на семейство Баневи на обща стойност 141.8 млн. лева, заяви Специализираната прокуратура. Целта е да бъде гарантиран предстоящ иск за конфискация на антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Съдът е наложил запор на поименни акции и дружествени дялове от капитала на търговски сдружения на съпрузите Николай и Евгения Баневи, както и на майката на Николай – Мария Банева. Запорирани са движими движимости, конфискувани при претърсването в техния дом - златни кюлчета и украшения, часовници и монети, както и средства в банкови сметки и моторна яхта.

В края на август спецпрокуратура внесе в съда обвинителния акт против тримата от семейство Баневи. Те са упрекнати за образуването на проведена незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари. По делото има данни и за нелегално владение на оръжие.

Николай Банев е упрекнат като причинител на данъчните закононарушения, а брачната половинка му – като негов помощник. Двамата са предадени на съд, като съизвършители на изпирането на пари. Мария Банева е изправена пред съда като редови участник в проведената незаконна група, като следва да се обясни обществено с какво тъкмо се е занимавала.

Разследващите настояват, че Баневи са присвоили парите от личните си предприятия - " Полимери ", " Елма ", " Химически цех " Панайот Волов " и " Топлофикация Казанлък ". След това са изпрали парите, добити посредством закононарушение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР