Апелативният съд решава днес дали да остави за постоянно в

...
Апелативният съд решава днес дали да остави за постоянно в
Коментари Харесай

Съдът решава дали да остави в ареста задържаните след акцията в ДАБЧ

Апелативният съд взема решение през днешния ден дали да остави за непрекъснато в ареста тримата арестувани след спецакцията в Държавната организация за българите в чужбина.
 Българи в чужбина желаят закриване на ДАБЧ  Сигнали за търговия с документи за българско поданство в ДАБЧ имало още през 2014 година  Сименов подал сигнал против ДАБЧ, само че първо го съветвал със  Прокуратурата изиска непрекъснат арест за шефа на ДАБЧ
Бившият ръководител на организацията Петър Харалампиев, основния секретар Красимир Томов и сърбина Марко Стойов са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за подкупи и търговия с въздействие, като Харалампиев е апетитен за началник.

Според държавното обвиняване незаконната скица за подкупи, против които се издават удостоверения за български генезис, е почнала да работи още от юли предходната година, когато Харалампиев е оглавил организацията.

Още през 2014 година прокуратурата е направила инспекция за даването на българско поданство от Държавната организация за българите в чужбина, като е било установено редовно нарушение на законодателството и това, че е давано поданство на лица с небългарски генезис.

Установена е процедура за предоставяне на поданство на лица, въз основа на документи, които не съдържат данни за българския им генезис. В същото време ДАБЧ е отказвала да издаде уверение на лица, които са потвърдили българския си генезис.

През януари тази година от държавното обвиняване са съобщили на правосъдния министър Цецка Цачева, че след самосезиране от медийни изявления, прокурори са разкрили 114 случая на издадени удостоверения за българско поданство на лица, търсени от Интерпол. С това писмо прокуратурата е упълномощила инспекцията да бъде направена от дирекция " Българско поданство " към правосъдното министерство.

По-късно от правосъдното министерство отхвърлиха информацията за обещано поданство на търсени от Интерпол. Правосъдният министър Цецка Цачева е разпоредила инспекция, която е обхванала интервала от 1 януари 2013 година до октомври 2018 година и е завършила с отчет до министъра на 2 ноември 2018 година Не са открити и нарушавания от чиновници в дирекция „ Българско поданство “ по извършените съгласувателни процедури с Министерство на вътрешните работи и ДАНС, оповестиха от министерството.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР