Апелативният съд на щата Ню Йорк отмени забраната да бъде

...
Апелативният съд на щата Ню Йорк отмени забраната да бъде
Коментари Харесай

Скандална книга за Доналд Тръмп на племенницата му ще види бял свят

Апелативният съд на щата Ню Йорк анулира възбраната да бъде оповестена книгата на племенницата на американския президент Доналд Тръмп – Мери, заяви телевизия NBC.
Става въпрос за книгата " Твърде доста и в никакъв случай не е задоволително: Как моето семейство сътвори най-опасния човек в света " ( " Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man " ), която се възнамерява да бъде пусната в продажба на 28 юли и за която се твърди, че е евентуален бестселър.
Преди седмица братът на Доналд Тръмп – Робърт, подаде нов иск в съда в Ню Йорк с гледище да се спре публикуването на книгата, който беше задоволен, напомня БГНЕС. Апелативният съд, обаче, анулира това решение, като взе под внимание обстоятелството, че издателската къща " Саймън и Шустър " към този момент е отпечатала към 75 000 екземпляра от нея.
Аргументът на Робърт Тръмп да упорства публикуването на скандалната книга да бъде спряно, е подписано през 2001 година съглашение, съгласно което се не разрешава да се популяризира информация за фамилията. Адвокатът на Мери съобщи, че президентът и фамилията му се пробват да попречат да излезе книгата, в която ще бъдат разкрити въпроси " от изключително значение за обществеността ", защото не желаят хората " да научат истината ".
От издателската къща пък настояват, че не са били осведомени за каквито и да е съглашения, подписвани от Мери Тръмп и не са длъжни да носят отговорност за вероятни нарушавания на договореностите от страна на създателя.
Според изтекла в американските медии информация, в книгата си Мери Тръмп споделя за своето присъединяване в следствие на вестник " Ню Йорк Таймс ". В това следствие се твърди, че благодарение на данъчни схеми Доналд Тръмп е присвоил повече от 400 млн. $ от бизнеса на татко си Фред Тръмп в региона на недвижимите парцели.
Мери е щерка на Фред Тръмп-младши - по-големия брат на президента, който умира на 42-годишна възраст в резултат на сърдечен припадък. Твърди се, че в книгата си Мери упреква своя чичо Доналд и дядо си Фред Тръмп в причастност към гибелта на татко ѝ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР