Апелативният прокурор на София Росен Димов е подал оставка. По

...
Апелативният прокурор на София Росен Димов е подал оставка. По
Коментари Харесай

Заради Нотариуса ли? Апелативният прокурор на София е подал оставка

Апелативният прокурор на София Росен Димов е подал оставка. По неофициална информация аргументите за това са персонални. Неговото име беше забъркано с убития в края на януари Мартин Божанов - Нотариуса.

Оставката ще бъде прегледана на Прокурорска гилдия към Висшия правосъден съвет идните дни.

Радослав Димов беше определен за апелативен прокурор на София през септември 2019 година Преди това той оглавяваше Софийската районна прокуратура.

Завършил е „ Право “ в Юридическия факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ през 1999 година и малко по-късно стартира работа в Софийската районна прокуратура. От 2008 година до 2017 година е зам.-шеф на СРП, след което става и областен прокурор на София.

След убийството на Божанов гръцкият предприемач Анастасиос Дикос описа по какъв начин бизнесът на корабния магнат Джон Кустас е бил подложен на тормоз от хора, близки до Нотариуса. Дикос твърдеше, че Радослав Димов се е обадил на техния юрист Александър Червеняков и му споделил: „ Във връзка с един проблем, който имаш с твои клиенти гърци, да се срещнем, с цел да забележим по какъв начин да го решим “. Но такава среща била отказана.

Същевременно в отчет, показан на депутатите от краткотрайната парламентарна комисия, която трябваше да обясни всички обстоятелства и условия за нерегламентирано въздействие в правосъдната система на групата на Божанов, също се загатваше името на Радослав Димов.

В тази връзка той изиска да бъде изслушан от Прокурорската гилдия. Пред кадровиците апелативният прокурор на София съобщи, че желае да почисти името си поради обстоятелството и че страда от болест, която не му дава доста живот.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР