Апелативният наказателен съд остави в ареста пет от лицата, обвинени

...
Апелативният наказателен съд остави в ареста пет от лицата, обвинени
Коментари Харесай

Петима от групата на Радо Ланеца остават в ареста

Апелативният углавен съд остави в ареста пет от лицата, упрекнати за участие в проведената незаконна група за разпространяване на опиати, с началник Радмил Ранов, прочут като Радо Ланеца.

Преди две седмици спецпрокуратурата разруши проведена незаконна група за разпространяване на опиати. Групата е работила в цялата страна, като бяха арестувани 7 души, а обвинените са 33.
 Издирват и с европейска заповед част от дилърите на Радо Ланеца
Издирват и с европейска заповед част от дилърите на Радо Ланеца

Общо 32-ма души са упрекнати

През 2016 година лицата на част от арестуваните в този момент са разлепени от незнайни в центъра на столицата с надпис " Те тровят децата ви " . По - късно такива плакати се появиха и във Варна. Наблюдаващият прокурор Красимир Тренчев разясни, че ръководителите на групата са трима души, а активността им е била в три направление - произвеждане и продажба на едро, поддържане на дилърска мрежа и разпространяване в нощни заведения. Става въпрос за хероин , кокаин , коноп и екстази.
 Имената и фотосите на наркодилъри виснаха по дърветата към НДК
Имената и фотосите на наркодилъри виснаха по дърветата към НДК

Акцията е с мотото " Мъжете, които тровят децата ни "

На съвещание през днешния ден, 19.08.2019г. е удостоверил Определението на Специализирания съд, с което бяха наложени непрекъснати ограничения за неотклонение " Задържане под стража " на пет обвинени лица, участници в обезвредената на 08.08.2019г. най-голяма досега проведена незаконна група за разпространяване на опиати в страната.

По делото пред Апелативния профилиран съд прокуратурата показа нови шест тома, съдържащи доказателства за незаконната активност на групата: открити и конфискувани голямо количество таблетки хероин , кокаин , екстази и др.видове опиати, чували с марихуана , нелегално оръжие и муниции, вакуумираща машина, ръкавици, защитно облекло, документи за водена счетоводна активност.

Действията по следствието не престават. Повдигнати са обвинявания на 33 лица, част от които се търсят с Европейска заповед за арест .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР