Апелативните съдии от Пловдив приеха, че са налице всички изискуеми

...
Апелативните съдии от Пловдив приеха, че са налице всички изискуеми
Коментари Харесай

Окончателно: Екстрадират мъж в САЩ заради измами за 23 млн. долара

Апелативните съдии от Пловдив одобриха, че са налице всички изискуеми от Закона за екстрадицията учредения за угаждане на молбата за екстрадиция на Метин Корос в Съединени американски щати. Срещу него се води наказателно гонене за " скрит план за осъществяване на машинация по електронен, пощенски и банков път “, " банкова машинация “, " скрит план за пране на пари “ и " пране на пари “.

 

На 2-ри септември 2020г., въз основа на упоменатите обвинявания, против Метин Корос е издадена заповед за задържане от Окръжен федерален съд за окръг Ню Джърси в Съединени американски щати. Той е упрекнат за " скрит план за осъществяване на машинация по електронен, пощенски и банков път “ и " банкова машинация “.

 

За тези закононарушения в Съединени американски щати се планува оптимално наказване от 30 години отнемане от независимост, а за скрит план за " пране на пари “ се планува до 20 години отнемане от независимост. Деянията са закононарушения и по смисъл на Наказателния кодекс на Република България. Те се санкционират с отнемане от независимост.

 

Метин Корос е бил арестуван на 27-ми септември 2022г. на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево “, при влизане в страната ни. Той е бил разгласен за интернационално търсене с алена бюлетина от американските управляващи. Целта е лицето да бъде екстрадирано в Съединени американски щати за наказателно гонене, за осъществени в интервала: м. юни 2018г. до м. октомври 2018г. закононарушения.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР