Апелативните магистрати в Пловдив оставиха в ареста пласьор на дрога

...
Апелативните магистрати в Пловдив оставиха в ареста пласьор на дрога
Коментари Харесай

Оставиха зад решетките пласьор на дрога в Пловдив

Апелативните магистрати в Пловдив оставиха в ареста пласьор на дрога от Равда, оповестиха от пресцентъра на съда. Мъжът живеел на квартира със свои другари в града под тепетата.
Той бил задържан на 20 ноември предходната година в квартирата му на ул. "Васил Левски " в Пловдив. Тогава полицията иззела от жилището 486 грама марихуана, 4 грама кокаин и везни, а в употребения от мъжа под земята паркинг е намерено приспособление по пригаждането на автомобилна гума с джанта за транспорт на опиата.
Днес младият мъж не се яви в правосъдната зала, защото е подал авансово молба-декларация, с която е декларирал, че ще бъде защитаван от упълномощения от него юрист. Съдът обаче отхвърли жалбата му, с която желае да бъде освободен от ареста, като неоснователна и удостовери определението на окръжния съд в Пловдив пласьорът да остане зад решетките.
Магистратите решиха, че от събраните по делото доказателства и разпитите на очевидци, по отношение на пласьора продължава да е налице обоснованото съмнение, че е направил закононарушението, в което е упрекнат. За него законът планува отнемане от независимост от 2 до 8 години.
Според Апелативния съд, от количество наркотично вещество, намерено в населявания от обвинените апартамент - както марихуана, по този начин и кокаин, както и от предходно дело още веднъж за опиати против малолетния тогава млад мъж, което е завършило в Несебърския областен съд с освобождението му от наказателна отговорност и му е било наложено публично неодобрение, може да се направи извода, че той не се е поправил.
Освен това съдът смята, че няма заплаха обвиненият да се укрие, само че има действителна заплаха да извърши друго закононарушение. Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР