Апелативната спецпрокуратура поиска от съда да върне обратно зад решетките

...
Апелативната спецпрокуратура поиска от съда да върне обратно зад решетките
Коментари Харесай

Искат Ценко Чоков обратно в ареста

Апелативната спецпрокуратура изиска от съда да върне назад зад решетките някогашния кмет на с. Галиче Ценко Чоков, който бе сниман в понеделник в столичен ресторант в кв. “Драгалевци ”, вместо да е под “домашен арест ”. От прокуратурата оповестиха, че са получили удостоверение от Столична дирекция на вътрешните работи, че Чоков е бил в заведението във очевидно чудесно здраве.

Бившият кмет е с мярка “домашен арест ” от 26 септември, когато бе освободен поради заболяваане и идни интервенции. Тогава той бе докаран в съда с кола за спешна помощ и в носилка, а специалисти показаха умозаключение, че би трябвало да се лекува.

Докато е под “домашен арест ” той няма право да напуща адреса си, без да уведоми прокуратурата и да му бъде позволено да излезе за съответни ден и час като би трябвало да уточни и къде ще бъде. Чоков е получил такова позволение от съда, само че да посети стоматолог, изясни представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.
Ценко Чоков беше наказан на 4 година и половина затвор през месец май тази година за похищение, побой и палеж. Делото против него е висящо пред Апелативния спецсъд.

Междувременно Софийската районна прокуратура е почнала произвеждане против специалист за това, че умишлено е дал погрешно умозаключение за здравословното положение на Чоков. Арнаудова отхвърли да уточни името на вещото лице, само че сподели, че в предходни експертизи лекарят твърдял, че Чоков е толкоз зле, че делото против него би трябвало да бъде спряно. За погрешно умозаключение вещото лице може да получи от 1 до 5 година затвор и отнемане от права.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР