Апелативната прокуратура в Бургас обяви в съда, че по ножа,

...
Апелативната прокуратура в Бургас обяви в съда, че по ножа,
Коментари Харесай

ДНК уличава Иван за убийството на Никол

Апелативната прокуратура в Бургас разгласи в съда, че по ножа, с който е намушкана 11-годишната Никол, и по телефона й е намерено ДНК от арестувания Иван Иванов.
Защитата на 15-годишния юноша през днешния ден апелира непрекъснатото задържане, което му наложи Окръжният съд предходната седмица, и настоя за по-лека мярка - домакински арест. Съдът обаче реши, че той би трябвало да остане зад решетките, тъй като доказателствата сочат, че той е направил жестокото закононарушение.

"Очакваме съдът да удостовери решението на окръжните магистрати и да го остави в ареста. Има ДНК експертиза, съгласно която е открито ДНК от Иван по оръжието и движимостите на потърпевшата, по-точно по мобилния й уред. Всички доказателства са приложени по делото ", сподели преди решението прокурор Георги Ханджиев, представен от "24 часа ".

Той добави, че към момента се чакат кръвните проби за алкохол и опиати, само че по делото няма приложени материали, които приказват за открити наргиле или някакви опиати.

Ханджиев сподели още, че телефонът на момиченцето е бил открит в резервоар, до който Иван завел служителите на реда.

Има очевидци, които са видели момчето в региона на бл.108 в деня на убийството 20 август, акцентира още прокурорът.

Той посочи, че е назначена съдебно-психиатрична експертиза.

"Събрани са всички вероятни доказателства за степента на интелектуалното му развиване и за здравословното му положение. Взети са данни и от персоналния доктор на Иван ", сподели Ханджиев.

Още предходната седмица служебният юрист на младежа съобщи, че неговото развиване е като на 10-годишен, а майката посочи, че той има специфични просветителни потребности и учи с ресурсен преподавател. Според нея синът й даже не можел да си служи с нож и се налагало тя да му реже колбас.

По-рано през днешния ден бащата на Никол съобщи, че съгласно него убийството е било планувано.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР