Апелативната прокуратура-Бургас реагира остро на безпрецедентния политически натиск спрямо прокуратурата

...
Апелативната прокуратура-Бургас реагира остро на безпрецедентния политически натиск спрямо прокуратурата
Коментари Харесай

Прокурори от Бургас: Толкова тежък опит прокуратурата да бъде уязвена не е имало

Апелативната прокуратура-Бургас реагира остро на невиждания политически напън по отношение на прокуратурата през последните дни. Това стана в позиция, изпратена до всички парламентарно показани партии, до президента и до посланници. Оттам осъжда Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на, който изиска оставката на Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във.

„ Г-н Радев е български жител и като всеки българин има право да утвърждава или не действиятра на прокуратурата. Неприемливо е обаче неговото мнение да бъде изрязявано в качеството му на държавен глава, олицетворяващ единството на нацията и висш главнокомандващ на българските въоръжени сили. В българската конституция категорично е записано, че Съдебната власт е самостоятелна от всевъзможни политически ползи “, безапелационни са прокурорите.

Прокурори от Спецпрокуратурата скочиха на Радев поради желаната оставка на Иван Гешев

Междувременно продължава президентът прикани и жителите, протестиращи пред прозорците на властта, да продължат своите демонстрации. Очаква се тази към този момент пети следващ ден на митинги.

Те акцентират, че в никакъв случай преди не е имало "толкова тежък опит прокуратура да бъде уязвена от български президент или различен политик, разполагащ с избрана власт за интервала на своя мандат ". И дефинират още настояването на Радев като "безпрецедентен опит да бъде нарушена констируционно открита самостоятелност на правосъдната власт ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР