Апелативна прокуратура – София е взела на специален надзор ново

...
Апелативна прокуратура – София е взела на специален надзор ново
Коментари Харесай

Районната прокуратура във Видин погна тираджия, нарушил задължителната си карантина

Апелативна прокуратура – София е взела на специфичен контрол ново досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс. То се води под управлението на Районна прокуратура – Видин против 64-годишния В.И. Мъжът нарушил предписаните от Районна здравна ревизия в Видин противоепидемични ограничения, съгласно които следвало да бъде изолиран след завръщането си от Норвегия.
На 1 април В.И. дошъл с товарен автомобил, като минал през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 Видин – Калафат. При завръщането си попълнил формуляр, в който вписал данните си и показал адрес за престояване. Бил известен за наложителното съблюдаване на карантина за период от 14 дни.
На 5 април, на образувания на входа на Видин контролно пропускателен пункт, съгласно напътствията на спешния щаб, чиновници на Районното ръководство във Видин направили инспекция на пътуващия в лек автомобил жител. Било е открито, че това е В.И., неотдавна се е завърнал от рискова страна и е следвало да съблюдава карантина на домашния си адрес в село Новоселци, област Видин. Напускайки наложителното му местоположение и тръгвайки към Видин, без основателна причина за това, той направил незаконно действие в изискванията на изключителното състояние. За него законът планува наказване „ отнемане от независимост “ до пет години и санкция от 10 до петдесет хиляди лв..
От началото на изключителното състояние и въведените по отношение на него ограничения, под управлението на Районна прокуратура - Видин са били формирани дванадесет досъдебни производства за неспазване на наложителната карантина след завръщане в страната.
Прокуратурата моли към жителите да демонстрират отговорно отношение в комплицираната епидемиологична конюнктура.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР