Апелативен съд - Варна в открито заседание произнесе оправдателна присъда

...
Апелативен съд - Варна в открито заседание произнесе оправдателна присъда
Коментари Харесай

Апелативният съд във Варна оправда подсъдим за отвличане и убийство на бургаски бизнесмен

Апелативен съд - Варна в намерено съвещание произнесе оправдателна присъда по делото за отвличането и убийството на бургаския предприемач Стоян С. Съдът призна за почтен Нено С. по обвиняването, че откакто е бил подтикнат от Станислав М., е подбудил и подкрепил Стоян П. и Манол Х. да отвлекат Стоян С. в гр. Бургас.

Целта е била незаконно да го лишат от независимост, а причинителите са били въоръжени. Деянието е осъществено от две лица и с користна цел. Нено С. беше оневинен и по второто обвиняване – за предумишленото ликвидиране на Стоян С., в същото си качество и при същите съучастници. Отменена бе присъдата му в гражданско-осъдителната част – да заплати в интерес на гражданските ищци претърпените имуществени и неимуществени вреди.

Апелативният съд промени в неоправдателната част присъдите на Стоян П., Станислав М., Стоян К. Съдебният състав ги оправда по обвиняването, че отвличането и убийството са осъществени в съучастничество с Нено С. Потвърдена в останалата част бе присъдата на Бургаския областен съд по отношение на оправдаването на Галин К. и осъждането на Стоян К., Стоян П. и  Станислав М.

Един от подсъдимите – Станислав М. не се яви и пред тази инстанция. Той е в неопределеност, издирването му не е дало резултат и делото още веднъж се гледа задочно, в негово неявяване.

В предходното съвещание Апелативният съд прикани и разпита очевидеца Димитър Д. Досега той е давал пояснения само в границите на досъдебното произвеждане, само че не и в правосъдна фаза пред множеството инстанции, разглеждали делото.

            Процесът пред Апелативния съд във Варна стартира откакто Върховният касационен съд  анулира негова въззивна присъда от 2018 година и върна делото за ново разглеждане от различен състав.

Пресслужбата на съда напомня, че бургаският предприемач Стоян С. – шеф и съучастник в сдружението „ Гранити “ - е бил похитен пред дома си в гр. Бургас на 6 март 2008 година, а тялото му е било намерено доста по-късно в местността Горска равнища, общ. Несебър.

Присъдата, произнесена от Апелативен съд - във Варна, предстои на касационна инспекция пред Върховен касационен съд.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР