Апелативен съд в унгарския град Сегед произнесе доживотни присъди за

...
Апелативен съд в унгарския град Сегед произнесе доживотни присъди за
Коментари Харесай

Трима българи с доживотни присъди в Унгария заради смъртта на 71 мигранти

Апелативен съд в унгарския град Сегед произнесе доживотни присъди за трафикантите, виновни за гибелта на 71 мигранти в хладилен камион преди близо четири години. Сред наказаните са трима български жители, съобщи Българска телеграфна агенция.

Присъдата е произнесена през днешния ден и е дефинитивна.

Трима от обвинените са наказани без опция за предварително освобождение, а четвъртият може да излезе от пандиза след минимум 30 години. 

Според ръководителя на апелативния съд тежката присъда отразява тежестта на закононарушението. На по-ниска инстанция тримата българи и жител на Афганистан получиха 25 години затвор без право на предварително освобождение.

Тежката покруса се случва през 2015 година, когато миграционната вълна по така наречен балкански маршрут наближава пика си. Жертвите платили на трафикантите да ги транспортират през Унгария. Те били натъпкани в херметично затворен камион, предопределен за транспорт на замразени артикули. Трафикантите не поискали да спрат и да отворят вратите на камиона, с цел да влезе въздух, от боязън, че ще бъдат хванати. Когато най-сетне спрели в страничното платно на автомагистралата при Парндорф, след австрийската граница, хората вътре били умряли от задушаване. Трафикантите изоставили камиона и избягали.

Макар че телата са открити в Австрия, процесът се водеше в Унгария, тъй като съдебно-медицинските специалисти откриха, че жертвите са били мъртви още на унгарска територия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР