Апелативен съд в Ню Йорк потвърди присъдата на продуцента Харви

...
Апелативен съд в Ню Йорк потвърди присъдата на продуцента Харви
Коментари Харесай

Потвърдиха присъдата на Харви Уайнстийн от 23 г. за сексуален тормоз

Апелативен съд в Ню Йорк удостовери присъдата на продуцента Харви Уайнстийн от 23 години отнемане от независимост поради обезчестяване и полов тормоз, съобщи Ройтерс.

Магистратите отхвърлиха причините на юристите му, че съдията по делото на по-ниска инстанция е позволил няколко неточности в хода му. Уайнстийн обжалваше присъдата, произнесена през февруари 2020 година, за полово посягане над някогашната му сътрудничка Мими Хейли и за изнасилването на актрисата Джесика Ман, написа Българска телеграфна агенция.

" Отхвърляме причините на ответника и удостоверяваме неоправдателна присъда ", единомислещ е петчлененият състав на Манхатънския апелативен съд. Магистратите не намират неточности, които биха могли да доведат до анулация на присъдата на Уайнстийн.

Говорителката на продуцента Джуда Енгълмайер съобщи, че обжалване ще бъде импортирано и пред най-висшата правосъдна инстанция на щата Ню Йорк. " Разочаровани и тъжни сме за господин Уайнстийн ", съобщи тя.

Присъдата му се счита за съдбоносен миг за придвижването #Азсъщо (#MeToo), обединило дами, жертви на полов тормоз от известни мъже. Обвинения против Харви Уайнстийн се появиха за първи път през 2017 година

Продуцентът, който е на 70 години, отхвърля да е осъществявал полови контакт без единодушие. Той показа седем аргумента в поддръжка на настояването за анулация на присъдата, в това число че обвиняванията за обезчестяване се основават на незадоволителни доказателства.

Харви Уайнстийн е в затвор в Калифорния от предходната година. Той чака началото на развой по 11 обвинявания от пет дами в обезчестяване и полово посягане, осъществени в интервала сред 2004 година и 2013 година Продуцентът упорства, че е почтен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР