Апелативен съд - София прие за неоснователна жалбата на Георги

...
Апелативен съд - София прие за неоснователна жалбата на Георги
Коментари Харесай

Съдът отказа да пусне от ареста Георги Семерджиев

Апелативен съд - София одобри за неоснователна жалбата на Георги Семерджиев, с която желае изменение на мярката му от " задържане под стража " в " домакински арест " с проследяващо устройство.

Въззивният състав - Калин Калпакчиев, Величка Цанова и Весислава Иванова потвърдиха определението на Софийски градски съд като вярно и законосъобразно. Миналата седмица Семерджиев пусна молба да не участва в залата, това беше утвърдено от магистратите, съобщи кореспондент на GlasNews.bg.

Защитата на Семерджиев настояваше мярката му да бъде променена в по-лека, защото няма заплаха да въздейства на следствието, тъй като то към този момент е във фаза на предявяване на материалите. Освен това била намаляла и заплахата да се укрие или да извърши закононарушение. Съдът обаче при тези доводи за неоснователни, защото Семерджиев е упрекнат за тежки умишлени закононарушения и срокът за задържане е 8 месеца, а той е в ареста единствено от три месеца и половина.

Освен това съгласно магистратите, съществува действителна заплаха от осъществяване на закононарушение и укриване, тъй като неотдавна е бил наказан по различен случай и се следи повторяемост на закононарушенията, няма годен документ за идентичност и живее на адрес, който не е показал административно пред управляващите.

Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба или митинг.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР