Апелативен съд потвърди присъдите на пловдивските полицаи Стефан Модев и

...
Апелативен съд потвърди присъдите на пловдивските полицаи Стефан Модев и
Коментари Харесай

Полицаи отиват в затвора за кражба на цигари за 40 бона

Апелативен съд удостовери присъдите на пловдивските служители на реда Стефан Модев и Петър Атанасов, упрекнати в обир и изнудване. На първа инстанция те получиха присъди отнемане от независимост за период от 6 години при първичен непоколебим режим и за двамата.
Стефан Модев и Петър Атанасов са упрекнати в това, че в съучастничество с незнаен причинител, са лишили 5 000 кутии цигари, „ Busi-nees royals " на обща стойност 37 500 лв., 1 500 евро, 200 турски лири, 960 лв. и кожен калъф за документи.
Стойността на всички отнети движимости е 41 500 лв., като грабежът е в огромни размери и е осъществен посредством мощ и заплашване. В момента на действието Атанасов бил чиновник на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив.
Според съда, авторството на действието е открито посредством показания на очевидци и записи от охранителни камери за видео наблюдаване.
На Модев е наложено и наказване в размер на 1 година отнемане от независимост за това, че не е взел нужните ограничения за сигурността и съхранението на служебно зачислено оръжие, като му е несъмнено едно общо наказване в размер на шест години отнемане от независимост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР