Апелативен съд-Пловдив потвърди спирането на вписването на апорта на акциите

...
Апелативен съд-Пловдив потвърди спирането на вписването на апорта на акциите
Коментари Харесай

Съдът потвърди запорирането на акциите на Община Варна в Пловдивския панаир

Апелативен съд-Пловдив удостовери прекъсването на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от Община Варна към “Пълдин туринвест ” АД. Това стана в резултат на заведеното дел о от министъра на стопанската система и промишлеността Б огдан Богданов пред Софийския градски съд.

Съдът удостовери определението на Окръжен съд-Пловдив, който спря охранителното регистърно произвеждане за регистриране на увеличението на капитала на “Пълдин туринвест ” АД посредством непаричната вноска на Община Варна – 16 314 400 поименни акции до привършване с влезнало в действие правосъдно решение на производството.

Това значи, че до края на производството акциите от Пловдивския панаир няма да отидат в частното сдружение “Пълдин туринвест ” АД.

В началото на юни министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов разпореди цялостен юридически разбор по проблема с Пловдивския панаир. По-късно Министерският съвет му разпореди със свое решение да извърши всички вероятни дейности в отбрана на държавния интерес . В средата на юли Министерството на стопанската система и промишлеността заведе иск за собствеността на акциите , като изиска и прекъсване на вписването на апорта в Търговския указател и налагане на запор на акциите в Централния депозитар .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР