Апелативен съд - Пловдив потвърди наказанието доживотен затвор за бившия

...
Апелативен съд - Пловдив потвърди наказанието доживотен затвор за бившия
Коментари Харесай

Потвърдено: доживотен затвор за бившия полицай, убил родителите си

Апелативен съд - Пловдив удостовери наказването " пожизнен затвор " за някогашния служител на реда Венцислав Караджов, постановено от Пловдивския областен съд, оповестиха от Съдебната палата.
Още по тематиката
 Жалба от 981 страници написа някогашният служител на реда, умъртвил родителите си Виж още

Подсъдимият е приет за отговорен в това, че на 15 май 2016 година в Пловдив съзнателно е умъртвил майка си Божура Караджова и татко си Цветан Караджов, като убийството е осъществено преднамерено, с особена свирепост и с користна цел.

За предумишлеността на зверството излиза наяве от заключението на техническата експертиза, изследвала неговия портативен компютър. В паметта за посещаваните от него интернет уеб сайтове е видно, че е търсил информация за отровни гъби, по кое време е допустимо отравяне на човек с отрова за мишки, отравяне с живак, информация за отравяния през кожата, типове токсини, киселини, отравяне посредством поемане и прочие Датите на търсената информация съответстват с показанията на очевидци за времето на засилено напрежение сред подсъдимия и родителите му - след образуването на прокурорска кореспонденция против Венцислав, както и в интервала след постановяване на правосъдния акт на Окръжен съд - Пловдив за отменяне на желае му за благосъстоятелност на парцел, част от парцела на родителите му, както и на запис на диалог, направен от самия експолицай, сред него и майка му. От него се открива, че подсъдимият е заплашвал с револвер родителите си.

Убийството е осъществено от Караджов с користна цел, защото е единствен наследник на Цетан и Божура и - надлежно - единствен техен правоприемник. След тяхната гибел, според Закона за наследството, той наследява всичко.

Подсъдимият е изстрелял по двамата си родители общо 8 патрона. Според специалистите, изготвили комплексната съдебно-психиатричната и психична експертиза, той е показал безчовечност и безсърдечност, показал е неявяване на съчувствие.

Друго признато отегчаващо присъдата му събитие е фактът, че все още на осъществяване на действието Караджов е работел като служител на реда. Според своите обучение и служба, той е бил предназначен освен да съблюдава закона, само че и да следи за неговото съблюдаване от трети лица и да глоби тяхното незаконно държание. Вместо това Венцислав е измършил най-тежкото закононарушение, убивайки родителите си.

Решението на Пловдивския апелативен съд може да бъде обжалвано пред Върховен касационен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР