Апелативен съд - Пловдив остави без уважение искането на бившия

...
Апелативен съд - Пловдив остави без уважение искането на бившия
Коментари Харесай

Апелативният съд отряза мераците на бившия общинар Лазар Влайков да се измъкне от затвора

Апелативен съд - Пловдив остави без почитание настояването на някогашния ръководител на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков за обновяване на наказателното дело от общ темперамент против него. Това излиза наяве от решение на Апелативния съд от 21 януари 2019 година, оповестено на страницата на Съда.

С решение на Окръжен съд - Пазарджик бе променена присъдата на Влайков, наложена от Районния съд, за това, че не е взел нужните ограничения за сигурност и с неговия револвер 6-годишно дете простреля смъртоносно в заведение Наско Тонкев от село Виноградец.

Лазар Влайков получи присъда от 4 години отнемане от независимост. Искането му към Апелативния съд в Пловдив е да бъде анулирано решението на Окръжен съд - Пазарджик и да бъде обновено делото заради основни нарушавания на материалния закон, процесуалните правила и очевидна неправда на наложеното наказване.

В претекстовете си за отхвърли Апелативен съд - Пловдив показва, че не установи съществуването на посочените в настояването процесуални нарушавания, опорочаващи влязлата в действие присъда, позволени при първоинстанционното разглеждане на делото и пропуснати от въззивната инстанция. Посочва се също, че първоинстанционният съд вярно и законосъобразно се е позовал на всички събрани в хода на досъдебното произвеждане доказателствени материали. Проверил ги е и ги е оценил при съблюдаване на процесуалния закон и по свое вътрешно разбиране. Първостепенният съд е изложил задоволително безапелационни претекстове за какво приема за открита фактическата конюнктура от обвинителния акт и въз основа на кои доказателствени материали. Направеният извод от първата инстанция, че наказаният Влайков е осъществил от справедлива и субективна страна състава на закононарушението по чл.338, ал.3 вр. ал.1 от Наказателен кодекс е закономерен, се показва също в решението, което е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР