Апелативен съд – Пловдив отхвърли като неоснователи жалбите на Б.

...
Апелативен съд – Пловдив отхвърли като неоснователи жалбите на Б.
Коментари Харесай

Постоянен арест за мъж и жена, опитали да пробутат фалшиви банкноти от 50 лева

Апелативен съд – Пловдив отхвърли като неоснователи жалбите на Б. М. и Ц. Д. против определенията на Окръжен съд – Пловдив, с които им е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и ги остави в ареста, оповестиха от пресцентъра на Съдебна палата – Пловдив.

На Б. М. е повдигнато обвиняване за закононарушение по член 244 ал.1 от Наказателния кодекс за пробутване в обращение на неистинен банкноти с номинал 50 лв.. Това е тежко съзнателно закононарушение, за което се планува наказване отнемане от независимост от 2 до 8 години. Съдът реши, че от събраните досега гласни, писмени и материални доказателства остава непроменено обоснованото съмнение, че той е съпричастен към осъществяване на действието, в което е упрекнат. Обвиняемият Б. М. е осъждан неведнъж, в това число и за същия тип закононарушение по член 244 от Наказателния кодекс. За това съдът реши, че има действителна заплаха при по-лека мярка за неотклонение той може да извърши закононарушение и да се укрие, тъй като е бил разгласен на общодържавно търсене.

Спипаха двама, платили с подправено евро в игрална зала

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста и обвинената Ц. Д., която беше арестувана на 16.02.2020 година дружно с мъжа, с който живее. Той не е обжалвал „ задържането си под стража “. Спрямо Ц. Д. са повдигнати обвинявания за тежки закононарушения - за това, че на 16 февруари 2020 година в гр. Пловдив и в землището на гр. Съединение, обл. Пловдив, в съучастничество като съучастник е държала за разпространяване без съответно позволение високорискови наркотични субстанции в огромни размери – 1005.83 грама хероин на стойност 50 291 лв. – закононарушение по член 354а алинея 2 вр. изр. 1 вр. алинея 1 вр. член 26 вр. член 20 алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

Спрямо Ц. Д. е повдигнато и обвиняване за това, че на 16 февруари 2020 година в гр. Съединение и в гр. Пловдив е държала законно притежавани оръжия и не е взела нужните ограничения за сигурност, планувани в закона – закононарушение по член 338 алинея 1 от Наказателния кодекс. Апелативният съд реши, че от събраните досега доказателства по делото остава непроменено обоснованото съмнение, че Ц. Д. е съпричастна с закононарушенията, в които е упрекната.

3 години затвор за мъж, плащал с подправено евро

Съдът откри, че с оглед характера на засегнатите публични връзки, събитията, при които е осъществена вменената предприемчивост, нейният предмет като тип опиат и количество, типа и броя на огнестрелните оръжия, електронна везна със следи от хероин, съществува действителна заплаха обвинената да извърши закононарушение. И в двата случая, за обвинения Б. М. и за обвинената Ц. Д., определението на Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР