Апелативен съд – Пловдив остави без уважение жалбата на непълнолетния

...
Апелативен съд – Пловдив остави без уважение жалбата на непълнолетния
Коментари Харесай

Без милост за млад изверг, който с братовчед си убил мъж и го изхвърлил на улицата

Апелативен съд – Пловдив остави без почитание жалбата на малолетния В. Г. и удостовери взетата по отношение на него мярка за неотклонение „ задържане под стража “ от Хасковския областен съд.

Срещу В. Г. е повдигнато обвиняване за осъществяване на съзнателно ликвидиране с особена свирепост и по изключително непосилен за жертвата метод, станало на 24.11.2019 година в село Александрово, Хасковско. Обвиняемият и малолетният му братовчед пребили до гибел 61- годишен мъж и го изхвърлили на улицата.

Апелативният съд одобри, че са налице нови условия, измежду които установяване на настойник и заместник-попечител на малолетния обвинен, само че реши, че тези условия не разколебават обоснованото съмнение, че В. Г. е съпричастен към осъществяване на закононарушението, в което е упрекнат.

А то е направено въз основа на извършените разпити на обвинения, в които е направил частични признания, както и на неговия съизвършител, който му е и братовчед, само че е невръстен, съдебно-медицинска и психиатрична експертиза. Съдът дефинира, че за В. Г. продължава да съществува риск от укриване.

Определението на Апелативен съд- Пловдив е дефинитивно.

Заседанието по разглеждане на мярката за неотклонение на обвинения се прегледа отдалечено, като В. Г. се включи в делото посредством видеоконферентна връзка от ареста в Хасково, а юристът му, прокурорът и правосъдният състав бяха в зала номер 2 на Апелативен съд – Пловдив.

Способът се ползва въз основа на заповед на административния началник на съда и е по отношение на изключителното състояние, оповестено на 13 март от Народното събрание на Р. България.

Красимира ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР