Апелативен съд намали присъдата на Никола Камберов – Синбад, осъден

...
Апелативен съд намали присъдата на Никола Камберов – Синбад, осъден
Коментари Харесай

Сага: Реши се съдбата на Синбад, убил жестоко мъж преди 17 г. в Пловдив

Апелативен съд понижи присъдата на Никола Камберов – Синбад, наказан за това, че на 13 декември 2003 година е умъртвил по изключително нечовечен метод 26-годишния Божидар Моллов в Столипиново, написа "Трафик ".

На първа инстанция, Камберов бе приет за отговорен и получи 7 години затвор при първичен непоколебим режим. Председателят на правосъдния състав Христо Симидчиев почете и частния иск в размер на 100 хиляди лв..

От самото начало на процеса, юрист Красимир Елдъров настояваше за оправдателна присъда по отношение на клиента си.

На втора инстанция, жалбата му още веднъж не бе почетена. Апелативен съд удостовери присъдата, само че пък понижи наказването с две години.

В момента въпросът е отправен до Върховен касационен съд. Адвокат Елдъров е безапелационен, че до край ще се бори за уневинителна присъда за Никола Камберов.

На 13 декември 2003 година Никола, прочут с прякора си Синбад, пътувал в лек автомобил дружно с двама свои другари и приятелката на единия от тях. След 23 часа те се придвижили по ул. „ Сокол “, в посока към така наречен „ боклук-блок “ в квартал Столипиново.

По това време Божидар вървял самичък по ул. „ Сокол “ и доближил автомобила им, който бил спрял. Той се навел през прозореца, хванал с двете си ръце един от пасажерите и почнал да го наскърбява и попитал за какво му е лишил приятелката, която била в автомобила.

В това време Никола слязъл от автомобила, почнал да го удря с юмруци, при което потърпевшият паднал в близка локвата, след което станал и се отдалечил от колата. Никола го последвал. Извадил нож с дървена ръкохватка, с дължина на острието 12 см., и нанесъл с него удар на Божидар в гърба.

След това си тръгнал и изхвърлил ножа в река Марица. Той се уговорил с пасажерите в автомобила да си мълчат за случая.

През това време потърпевшият почнал да вика за помощ, съумял да се добере до близкия блок на ул. „ Сокол “, почукал на една от вратите. Свидетелката го видяла да лежи пред жилището, излезли други хора и повикали Спешна помощ.

По-късно лекарите установили гибелта на Божидар, като съгласно съдебно-медицинската експертиза се дължи на сърдечно-съдова и дихателна непълнота, породена от остра кръвозагуба.

През 2003 г убийството не е разкрито, а по-късно е влиза в графата "студени досиета ". През пролетта на 2017 година очевидец дава показания, след което Никола е бил арестуван. Извършен е бил следствен опит, при който той е показал мястото, където е наръгал потърпевшия и механизма, по който го е направил, както и къде е изхвърлил ножа.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР