Апелативен съд – Варна потвърди изменението в по-лека на мярката

...
Апелативен съд – Варна потвърди изменението в по-лека на мярката
Коментари Харесай

Апелативният съд потвърди домашния арест на обвиняем за посегателства срещу полицаи в с. Синдел

 Апелативен съд – Варна удостовери изменението в по-лека на мярката за неотклонение на упрекнат за причиняване на телесна щета и опит за ликвидиране на полицейски орган при осъществяване на службата му, оповестиха от пресслужбата на институцията. Окръжен съд - Варна е сложил Митко М. под домакински арест. Прокуратурата стачкува правосъдния акт на първата инстанция.

Тогава органите на Министерство на вътрешните работи пробвали да задържат мъж и жена, само че те отказали да се подчинят. Събралите се на място хора почнали да замерват с разнообразни предмети полицейските чиновници. Според прокуратурата, младежът нападнал един от правоохранителите с нож, а различен блъснал с дърво. След това избягал, само че по-късно се предал.

Пред актуалната инстанция представителят на Апелативната прокуратура изясни, че Митко не е арестуван безразсъдно дълго – карцерът му е от към 3 месеца, по делото се работи интензивно, а след разпита на още четирима очевидци, следва привършване на следствието. Изменението на мярката му за неотклонение на този стадий съдържа заплаха той да извърши закононарушение срещу правораздаването.

Адвокатите на обвинения за следващ път отхвърлиха тезата, че той е направил опит за ликвидиране на полицейски чиновник при осъществяване на служебните му отговорности. Те оспориха и тезата, че той е нанесъл телесни увреждания на другия служител на реда, поради наличието на други хора на местопроизшествието. Процесуалните представители изключиха вероятността 12-токласникът да извърши закононарушение. Доброволното му явяване в районно ръководство на Министерство на вътрешните работи пък отстранил риска от укриване.

Апелативният съд счита, че е разколебано предположението  Митко да е направил опит за ликвидиране. Част от доказателствата обаче поддържа второто обвиняване – нанасяне на телесна щета. Съдебният състав също е на мнение, че е занижена заплахата от укриване на обвинения поради фамилното му състояние, съществуването на непрекъснат адрес, неналичието на предишна съдимост и държанието му след случая.

Въззивната инстанция реши, че няма съображение за продължение на най-тежката мярка за неотклонение. Затова Апелативният съд удостовери определението на Варненския областен съд, с което тя е променена в домакински арест, следен със средство за електронно наблюдаване.

Настоящият правосъден акт не предстои на обжалване. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР