Апелативен съд – Варна измени от парична гаранция“ в домашен

...
Апелативен съд – Варна измени от парична гаранция“ в домашен
Коментари Харесай

Обвинен за отвличане на мъж от Аксаково с по тежка мярка, реши Апелативният съд

Апелативен съд – Варна промени от „ парична гаранция “ в „ домакински арест “ мярката за неотклонение на упрекнат в похищение, оповестяват от там за Moreto.net.

Трима души са били арестувани за незаконното отнемане от независимост на гражданин на Аксаково. Нанесен му бил побой, откаран бил с автомобила си край с. Каменар, като бил заплашван с револвер, създадени са и изстрели. След това мъжът бил върнат в града на местоживеенето си. Варненският областен съд е определил задържане под стража за 18-годишен юноша, домакински арест за втория обвинен и парична гаранция за 21-годишния Александър С. Прокуратурата стачкува мярката „ гаранция в пари “ в размер на 3 000 лева с гледище мъжът да бъде арестуван под стража. Младежът не е осъждан, не е престъпно проявен, студент е и има желание да работи, излиза наяве от материалите по делото.

Представителят на Апелативната прокуратура съобщи, че Александър С. несъмнено е взел участие в действието. Нещо повече – бил е негов основател, тъй като е имал финансови връзки с потърпевшия. Степента на проявена експанзия, даже откакто финансовата рекламация е била задоволена, приказва отрицателно за личността му.

Адвокатът на обвинения не видя учредения за задържането му под стража. Александър сподели пред съда, че желае да продължи висшето си обучение и да работи. Изрази страдание за случилото се.

Съдът изясни, че задачата на актуалното произвеждане е да установи дали е обосновано догатката за съпричастност на привлечения към наказателна отговорност към вмененото му във виновност действие. Горната инстанция не показа вижданията на Варненския областен съд, че съпричастността му се изчерпва единствено с наличие в автомобила. Доказателствата дават съображение на държавното обвиняване да го подозира, защото фактически неговите връзки с потърпевшия са стимулирали останалите му съпроцесници да подхващат дейностите, предмет на обвиняването. Престъплението е тежко съзнателно, като Наказателният кодекс го санкционира с сред 7 и 15 години отнемане от независимост. Касае се за предприемчивост с висока заплаха. Затова би трябвало да бъде предпазен публичният интерес и да се ограничи опцията за противоправно държание в бъдеще. Тоест, въпреки да няма заплаха обвиненият да се укрие, има риск да извърши закононарушение. Отличните характерности за личността на Александър прави задържането му под стража прекомерно тежка мярка. Затова въззивната инстанция реши за подобаващ домашният арест, който бъде следен със средство за електронно наблюдаване.

Съдебният акт, с който Апелативен съд – Варна анулира определението на първата инстанция и взе мярка „ домакински арест “ по отношение на обвинявания в похищение Александър С., не предстои на обжалване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР