Апелативен съд – София решава дали да остави в ареста

...
Апелативен съд – София решава дали да остави в ареста
Коментари Харесай

Съдът решава дали да остави в ареста рускиня, участвала в организирана престъпна група

Апелативен съд – София взема решение дали да остави в ареста рускинята Галина Марчукова, която е арестувана у нас по искане на Русия за присъединяване в проведена незаконна група за заграбване на средства. 

Марчукова е открита в София, като на 18 март 2023 година прокурор от Върховна касационна прокуратура е постановил задържането ѝ до 72 часа, оповестиха от Българска телеграфна агенция, базирайки се на Софийска градска прокуратура. Галина Марчукова е задържана по отношение на издадена заповед за задържането ѝ от съд в Москва на 27 октомври 2022 година

На 19 март държавното обвиняване е поискало от съда непрекъснат арест за Марчукова, като Софийски градски съд постановява " задържане под стража " в период до 40 дни, в които следва да бъде възложен превод на български език на документите по отношение на настояването за екстрадиция от страна на Русия. Съдът е постановил задържането да се извършва в МВР-болница. По време на съвещанието пред градския съд оказва се, че Марчукова е поискала интернационална протекция, само че производството към момента не е завършило.

Марчукова апелира мярката си за неотклонение и съдът сега преглежда молбата ѝ. От прокуратурата показаха, че тя е била настанена в Центъра за краткотрайно настаняване на бежанци в кв. " Бусманци “ с решение на ръководителя на Държавната организация за бежанците. На 1 март Марчукова е била превозена до Министерство на вътрешните работи болница.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР