Апелативен съд – Пловдив измени взетата от Окръжен съд –

...
Апелативен съд – Пловдив измени взетата от Окръжен съд –
Коментари Харесай

Пуснаха срещу 3000 лева гаранция мъжа, убил пешеходец в Пловдив и избягал

Апелативен съд – Пловдив промени взетата от Окръжен съд – Пловдив по отношение на 32-годишния Изет Петелов, мярка за неотклонение „ задържане под стража “ в „ парична гаранция “ от 3 000 лв..
Прочетете още
Срещу  мъжа бе повдигнато обвиняване за това, че на 28 януари 2023г., на ул. „ Шумен “ в Пловдив, при ръководство на товарен автомобил „ Рено Мастер “, е блъснал и умъртвил пешеходеца Киро Атанасов до момента в който микробусът се движел на заден ход, като след това той е избягал от местопроизшествието.

Припомняме, че шофьорът бе хванат от полицейските чиновници няколко часа след пътното произшествието в региона на Гоце Делчев. Той бе тестван с техническо средство за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, като пробите бяха негативни.

В преходното съвещание отбраната на 32-годишния мъж изясни, че откакто е станал ударът, Петелов е спрял незабавно и слязъл от микробуса, като е отишъл с другия пасажер да видят какво се случва. Първото, което създали двамата е да издърпат индивида, а той е бил жив и в положително положение, даже им е споделил “оставете ме ”.

Адвокатът добави, че до момента в който са държали потърпевшия, обвиненият е бил ударен в слепоочието, от хората, които се намирали в този квартал, а от боязън да не бъде атакуван той е напуснал мястото на случая.

Така на днешното съвещание след запознаване с доказателствата по делото и чуване на доводите на страните, апелативните съдии одобриха, че има задоволително данни, за съпричастност на Изет Петелов към действието, в което е упрекнат. Що се отнася до втората причина за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ съдът смята, че бягството на обвинения от местопроизшествието не значи, че има действителна заплаха от укриване, тъй като е част от квалификацията на действието от справедлива страна, за което е упрекнат.

Съдът одобри, че има положителни характеристични данни за обвинения, фамилен с две деца, трудово зает, с чисто правосъдно минало, непрекъснат адрес в село Огняново. За това реши, че по отношение на него подобаващата мярка за неотклонение е „ парична гаранция “ в размер на 3 000 лв..

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР