AP Бившият генерален директор на Министерството на здравеопазването на Израел проф.

...
AP
Бившият генерален директор на Министерството на здравеопазването на Израел проф.
Коментари Харесай

Изчислиха колко по-смъртоносен е коронавирусът в сравнение с грипа

 AP Бившият общоприет шеф на Министерството на здравеопазването на Израел проф. Йорам Лас смая обществеността, когато през март 2020 година съобщи, че COVID-19 " е грип с отлични връзки с обществеността “ и изрази възраженията си против здравните разпореждания, наложени от държавното управление за ограничение на % на заразяване.

 

Изглежда откривателите от Медицинския център Beth Israel Deaconess (BIDMC) в Бостън откриха, че Лас изцяло бърка: вирусът е шест пъти по-смъртоносен спрямо грипа.

Проучването съпоставя 1 052 пациенти с грип и 582 пациенти с COVID-19 и открива, че приблизително повече хора се нуждаят от болнична помощ, в случай че са инфектирани с новия ковид (582) спрямо тези, страдащи от грип (210). Приблизително 30 % измежду страдащите от COVID-19 се нуждаят от механична вентилация, до момента в който единствено 8 % от тези с грип се нуждаят от такова лекуване. Броят на жертвите измежду инфектираните с новия ковид е бил доста по-висок, 20 %, спрямо 3 % смъртност измежду инфектираните с грип.

Освен това пациентите с COVID-19, приблизително, са по-млади от тези, страдащи от грип и когато се нуждаят от механична вентилация, те нормално остават на лекуване по-дълго - междинна дълготрайност от две седмици спрямо три дни, оповестява news-medical.net, представени от БГНЕС.

Пациентите с COVID-19 също оповестяват за по-малко съществуващи ранни признаци, които биха претендирали такава интензивна форма на намеса.

Почти всички смъртни случаи от COVID-19, 98 %, са директен или индиректен резултат от новия ковид, написа доктор Майкъл Донино, един от създателите на публикацията. Той акцентира, че това значи, че хората умират от COVID-19. Това е от решаващо значение, защото в Инернет пространството и по време на митинги доста хора настояват, че процентът на смъртност е " изфабрикуван “ и че лечебните заведения се предизвикват да оповестяват погрешни данни.

Изглежда, че подправеното схващане, че COVID-19 в действителност не е причина за гибелта, е зародило в септемврийския отчет на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, в който се показва, че 6 % от смъртните случаи от COVID-19 показват COVID-19 като директна и единствена причина, уточни научният портал midaat.

Това е по този начин, тъй като смъртните актове изброяват веригата от събития, довели до гибел. Пациент с COVID-19, който е умрял в автомобилна злополука, няма да бъде разказан в отчета като умрял от новия ковид. Въпреки това, човек, който е умрял заради неточност при интубиране, се подразбира че е боледувал от COVID-19, защото това е повода за лекуването. Пряката причина за гибелта, обаче, ще бъде посочена като неправилна интубация.

Авторите на проучването също по този начин означават, че без ограниченията за обществено разграничаване и носене на маски смъртността от COVID-19 би била доста по-висока от тази, открита от тяхното изследване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР