Апаши причакват старците пред пощенските клонове след като вземат пенсии,

...
Апаши причакват старците пред пощенските клонове след като вземат пенсии,
Коментари Харесай

Ограбват пенсионери пред пощенски клонове

 Апаши причакват старците пред пощенските клонове откакто вземат пенсии, заговарят ги и им изясняват, че най-вероятно са си изпуснали двайсетачката. Това разкриха пощенски чиновници пред " Телеграф “. 

Целта им е да извадят цялата сума пред тях и да стартират да я броят, след което нападат. Буквално всяка седмица има сходни случаи, за които се подават и сигнали в полицията. 

Измамниците изследват първо по кое време се раздават пенсиите в пощенския клон, който са нарочили за наблюдаване в търсене на жертви.

Обикновено влизат вътре за дребна услуга и постоянно чакат с тях да влезе и някой възрастен човек, с цел да може да чуят нужната им информация. Вече откакто схванат, от ранни зори застават на метри от входа и си набелязват дъртак за обиране. Изчакват го да излезе и потеглят след него.

След към десетина метра го заговарят, изясняват му, че си е изпуснал 20 лева на улицата. " Извинявайте, тези пари ваши ли са, открих ги в този момент на улицата. Пребройте си още веднъж сумата “, нормално гласи подмамващото изречение, споделиха пощенски чиновници. Целта е пенсионерът да извади цялата сума и да стартира пред тях да я преглежда. В това време апашът я дърпа и бяга.

Проверка на " Телеграф “ в няколко пощенски станции в столицата сподели, че десетки възрастни хора излизат от пространствата непосредствено с пенсиите в ръка, като по този метод стават директна цел на измамниците. Повечето от тях споделят, че живеят наоколо и не имат вяра, че ще им се случи нещо.

От Министерство на вътрешните работи приканиха хората да са бдителни, да не се доверяват на никого и предизвестиха за още една скица, която въртят измамниците.

Те по същия метод държали банкнота, само че се представяли за пощенски чиновници, които сякаш объркали сумата и карали бабите и дядовците да броят отначало на улицата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР