Апартхотел в Бяла ще бъде затворен заради липса на категоризация,

...
Апартхотел в Бяла ще бъде затворен заради липса на категоризация,
Коментари Харесай

Затварят хотел в Бяла, работил без категоризация

Апартхотел в Бяла ще бъде затворен поради липса на категоризация, заяви след инспекция в обекта министърът на туризма Николина Ангелкова. При нея се откри, че хотелът е имал категория 2 звезди, само че тя изтекла през 2015 година
 %d0%b0%d0%bd%d0%b3%d0%b5%d0%bb%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b01

Година по-късно притежателите поискали повече звезди, само че обектът не отговарял на условията. Така траял да работи нелегално. За нарушаването ще настояваме да бъде наложена оптималната глоба от 10 000 лева, както и Комисията за отбрана на потребителите да запечата комплекса до привеждането му в сходство със закона, сподели Ангелкова.

Тя посочи, че от началото на сезона по цялото Черноморие са открити 19 сходни нарушавания. Редно е общински служители да търпят наказания, в случай че бавят премахването на противозаконни обекти от плажовете, добави министърът. Като образец тя уточни станалите кавги 6 заведения на линията в Шкорпиловци, за които МТ преди месец сезира кмета на община Долни чифлик с искане да ги отстрани. „По моя информация такава заповед още няма. Междувременно част от плажа към този момент има наемател, само че той не може да пристъпи към работа, защото сме длъжни да му предадем линията чиста. Затова още веднъж ще сигнализираме локалната власт да си свърши работата“, разясни Ангелкова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР