Апартаментът на Кристал е над 1200 кв.м © Анелия Николова

...
Апартаментът на Кристал е над 1200 кв.м © Анелия Николова
Коментари Харесай

Съдебен изпълнител продава част от апартамента на Цветан Василев на "Кристал"

Апартаментът на " Кристал " е над 1200 кв.м

© Анелия Николова Част от жилището, който притежателят на Корпоративна комерсиална банка (в несъстоятелност) Цветан Василев си построи в столичната градинка " Кристал ", е оповестена за продажба от частен правосъден реализатор. Търсената цена е 1.2 млн. лева за под една пета от парцела, който е с обща повърхност малко над 1200 кв.м. Търгът е по искане на синдиците на банкрутиралата банка, а притежател е компанията " Спешъл инвест ", която води до офшорно сдружение. Оферти се одобряват до края на деня на 2 септември.

Какво се предлага

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Частният правосъден реализатор Галин Костов е оповестил за продажба 18.84% идеални елементи от апартамент с офис на ул. " Аксаков " 10, както и близо 23% идеални елементи от имота от 938 кв.м, върху който е издигната постройката, като това на процедура са ипотекираните елементи в КТБ. Самият парцел е разказан като независим обект на две равнища, включващ офис, комерсиално помещение и търговски обект с мецанин и сутерен, като общата повърхност е близо 1207 кв.м. Според обявата с изключение на ипотека върху него има и забрана, която обаче по данни в Имотния указател е била отчасти заличена през 2017 година Така избран, търгът звучи малко необичайно, защото нормално се продава целият парцел и след покриване на отговорностите, в случай че останат средства, се връщат на притежателя. В случая подаваната част е единствено ипотекираната.

Невидимият притежател

За притежател на парцела сега се води сдружението " Спешъл инвест ", което е записано в края на 2016 година с 50 хиляди лева капитал. В началото на 2017 година въпросният парцел на " Кристал " е апортиран в капитала му от компанията " Сконтекс ", като тогава е оценен на 2.2 млн. лева Самата " Сконтекс " публично не се вижда като акционер - притежател на " Спешъл инвест " е записаната на Сейшелите Special Properties Ltd. и защото е офшорна компания, за нея няма обществена информация. Като притежател на " Сконтекс " в Търговския указател е вписана Станка Христова Иванова.

Справка в Имотния указател демонстрира, че първичният притежател на жилището е " Инвест мениджмънт " - сдружението, в което бяха съсредоточени множеството парцели на Цветан Василев и фамилията му. За малко преди да стане благосъстоятелност на " Сконтекс ", апартаментът е минал и през " Инвест проджект мениджмънт ". По данни от Търговския указател предлаганият парцел към момента е част от капитала на последното сдружение.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР