Апартаментът, който лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е декларирал пред

...
Апартаментът, който лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е декларирал пред
Коментари Харесай

Карадайъ купил държавен апартамент от съпартиец на тройно по-ниска от пазарната цена

Апартаментът, който водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е заявил пред Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ), е бил държавен преди 2003 година. Той го е придобил през ноември месец същата година от регионалната администрация на София-град, сочат данни от Имотния указател, съобщи кореспондент на .
Тогавашният областен шеф Росен Владимиров е един от петимата заместник-председатели на Движението за права и свободи.
Преди да бъде продаден парцелът е бил отчужден от регионалната администрация. Две години откакто негов притежател става Мустафа Карадайъ, обектът бива ипотекиран в " Райфайзенбанк ". Видно от смяната в Имотния указател апартаментът е освободен от ипотека за три години.  
Според декларацията му, публикувана в уеб страницата на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество, парцелът от 99 квадрата е закупен на цена от 24 654 лв.. Това прави 249 лв. на квадрат, без да се счита площта на мазето. Жилището се намира в блок на улица „ Букет “ в столичния квартал „ Овча купел “.

Справка в уеб страниците за парцели сочи, че през 2003 година цените в този квартал са били сред 298 и 331 евро на квадрат (596-662 лева/кв).  
Освен този, водачът на Движение за права и свободи има добит и аграрен парцел край родното си село Борино. Впечатляваща е територията му  - над 169 хиляди квадрата в местността „ Кастракли “. Собственик на ливадите допреди април 2005 година е Атидже Асанова, която го продава на Карадайъ, на археолога проф. доктор Иван Гацов и Емилиян Желев, брачен партньор на арбитър във Върховен касационен съд Елияна Карагьозова-Желева.

Неговият дял, една трета от целия парцел, е платен за 4 264 лв.. Общата цена на договорката би следвало да е 12 792 лв., което прави 7,5 стотинки на квадратен метър, платени на продавача.
Справка в Агенцията по геодезия, картография и кадастър сочи, че парцелът и до през днешния ден не е застроен.

Председателят на Движение за права и свободи по декларация разполага с 20 000 лв. в брой и 375 130 лева лв. в банка. Жена му Джеврие има " Тойота " за 21 600 лв., купена през 2012 година. Парите са му от продажба на дялове, остарял депозит, заплата и спестявания, декларирани в предишни години.    
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР