Апаратите са от последно поколение, два от тях вече са

...
Апаратите са от последно поколение, два от тях вече са
Коментари Харесай

ЦКБ дари апарати и колички на болници в 7 града

Апаратите са от последно потомство, два от тях към този момент са в „ Пирогов “ и ВМА
Централна Кооперативна Банка подари безплатно 8 дихателни апарата от последно потомство, дружно със профилирани медицински колички към тях, на лечебни заведения от общо 7 града в страната, с цел да помогне при лекуването на заболели от COVID-19. Два от апаратите бяха дарени на най-големите столични лечебни заведения УМБАЛ „ Пирогов “ и Военномедицинска академия и бяха връчени през днешния ден от заместник-директора на централния клон на банката.

„ Коронавирусът е едно от най-големите провокации, пред които целият свят се е изправял през последните най-малко две десетилетия. Солидарността и търсенето на общи решения за обществото са основно значими в сложни моменти. Като обществено виновна компания, за нас от Централна Кооперативна Банка е привилегия и чест, че можем да допринесем за лекуването както на заболели от ковид, по този начин и на пациенти с респираторни и други болести “, съобщи Албена Керанова – заместник-директор на Централна Кооперативна Банка, клон Централен.

" Изключително признателен съм за направеното подаяние и оказаното внимание. Тази инсталация е доста добра и тя ще бъде потребна при работа, както в COVID-звената, по този начин и в едни от най-тежките реанимационни структури на „ Пирогов “. Благодаря на ЦКБ за направеното подаяние! ", уточни изпълнителният шеф на „ Пирогов “ проф. доктор Асен Балтов при приема на дарението.

„ Всяка поддръжка, всяка форма на взаимност е значима за нас, тъй като в тази битка преди всичко е здравето. От началото на пандемията в България се следи една невиждана готовност в обществото, разпростра се невиждана дарителска акция. Използвам случая да благодаря на всички донори “, съобщи заместник-началникът на ВМА полк. доцент доктор Владимир Василев, д.м., който одобри дарението.

Централна Кооперативна Банка подари дихателни апарати и медицински колички към тях още за лечебни заведения в Плевен, Русе, Бургас, Стара Загора, Пловдив и Варна. Те са особено създадени за грижи и лекуване на пациенти от всички възрасти – от новородени до възрастни хора, и са последно потомство, като бяха показани публично единствено преди броени дни.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР